antioxidační a antibakteriální účinky, příjemná ovocná vůně
Účinky: Plody morušovníku černého - moruše jsou vizuálně velice podobné ostružinám. Vyznačující se příjemnou aromatickou vůní a zcela specifickou a nezaměnitelnou chutí. Chuť i vzhled černých moruší připomíná ostružiny. Moruše jsou bohaté na vitamíny A, B, C a E a mnoho minerálních látek a také mnoho vlákniny. Obsahují významné množství léčivého Resveratrolu. (Resveratol patří mezi silné antioxidanty a má antibakteriální účinky. Jako antioxidant vykazuje široké protektivní působení na buňky, tkáně, orgány a celý organizmus. Mj. se uvádí jeho schopnost bránit stárnutí buněk a organizmu nebo zpomalovat proces degenerace mozku.) Extrakt z pupenů Moruše - podporuje látkovou výměnu, příznivě působí na horní cesty dýchací, pozitivně ovlivňuje stav pokožky.